5 τρόποι αντιμετώπισης του άγχους και του φόβου στο αεροπλάνο!

5 τρόποι αντιμετώπισης του άγχους και του φόβου στο αεροπλάνο!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που ειδικά την πρώτη φορά που είναι να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αγχώνονται και φοβούνται. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβάλλεσαι, απλά προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις!

Το LBC Travel συγκέντρωσε για σένα 5 βασικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και του φόβου στο αεροπλάνο!

  1. Ασκήσεις αναπνοής

Εισπνέουμε αργά και βαθιά από το στόμα μέχρι να τεντωθεί η κοιλιά, ενώ το στήθος μας παραμένει σχεδόν ακίνητο και μετά εκπνέουμε από την μύτη αργά και σταθερά.

  1. Μάθε πως λειτουργούν τα αεροπλάνα

Ένας πολύ βοηθητικός τρόπος είναι το να ενημερωθείς για το πώς ακριβώς λειτουργούν τα αεροπλάνα όταν πετάνε. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι φοβούνται μόνο και μόνο από τους ήχους του αεροπλάνου καθώς και από τα κενά αέρος. Ενημερώσου λοιπόν και θα δεις πως δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι!

  1. Άκου μουσική

Η μουσική πάντα είναι η λύση για πολλά προβλήματα, έτσι λοιπόν και η λύση για να χαλαρώσεις και να μην φοβάσαι. Όπως ετοιμάζεις λοιπόν την βαλίτσα σου θυμήσου να πάρεις και τα ακουστικά και να κατεβάσεις και τα αγαπημένα σου τραγούδια στο κινητό.

  1. Σκέψου τον προορισμό

Με το που αρχίσεις να ακούς μουσική θα δεις ότι θα χαλαρώσεις και το μυαλό σου θα ξεφύγει από τον φόβο. Έτσι όπως θα έχεις χαλαρώσει άρχισε να σκέφτεσαι πως θα περάσεις εκεί που θα πας και πόσες νέες εμπειρίες σε περιμένουν και θα δεις ότι δεν αξίζει να απασχολείς το μυαλό σου με τίποτα άλλο. Απλά απόλαυσέ το!

  1. Απόφυγε καφεΐνη και αλκοόλ

Σε καταστάσεις άγχους είναι καλό να μην επιδεινώνουμε κι άλλο την κατάσταση. Γι’ αυτό λοιπόν επειδή η καφεΐνη προκαλεί αυξημένη νευρικότητα πρέπει να την αποφεύγουμε.

Το ίδιο ισχύει και με το αλκοόλ καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλά ταξίδια!

Σχετικά με το συντάκτη

Loyality Business Club
Loyality Business Club
To Loyalty Business Club είναι τουριστικό γραφείο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του τουρισμού. Είμαστε ειδικοί στις εκδρομές προς το εξωτερικό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση