Πρόταση για έναν όμορφο, κοντινό, καλοκαιρινό προορισμό, την Κύθνο!!!

Η Κύθνος ανήκει στα νησιά των δυτικών Κυκλάδων και είναι ένα από τα νησιά που διατηρεί ακόμα αυτή την «άγρια» ομορφιά της φύσης σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του κυκλαδίτικου στοιχείου!

Είναι γεμάτη από πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα σοκάκια, ολόλευκα σπίτια, πράσινο, ανεμόμυλους, όμορφες πλατείες καταγάλανες θάλασσες, καθώς επίσης διατηρείται το στοιχείο της θρησκείας αφού έχει πολλά εκκλησάκια.

Εκτός όμως από την ομορφιά της, έχει κρατήσει το στοιχείο της ζωντάνιας και του γλεντιού, αφού δεν λείπουν τα παραδοσιακά πανηγύρια, ειδικά τον 15 Αύγουστο, με βιολί κα λαούτο όπου όλοι μαζί, ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν έναν ξεχωριστό τρόπο διασκέδασης.

Μία από τις πιο πολυσύχναστες και όμορφες παραλίες του νησιού είναι η Μεγάλη Άμμος Κανάλας που χαρακτηρίζεται κυρίως για την αμμουδερή παραλία της και βρίσκεται κάτω από την εκκλησία της Παναγίας Κανάλας.

Η εκκλησία της Παναγίας Κανάλας είναι χτισμένη σε μια από τις ωραιότερες, πευκόφυτες ακρογιαλιές του νησιού, και εκεί φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Κανάλας. Ο ναός που υπάρχει μέχρι σήμερα, οικοδομήθηκε το 1869 μετά από κατεδάφιση του αρχικού. Η θαυματουργός εικόνα είναι μεγάλων διαστάσεων (1,00×0,80 μ.) και είναι έργο του περίφημου αγιογράφου, ιερέως Εμμανουήλ Σκορδίλη του Κρητός (1575).

 

 

Για την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επικοινωνήστε με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 2110122360-1

 

 

 

 

Σχετικά με το συντάκτη

Loyality Business Club
Loyality Business Club
To Loyalty Business Club είναι τουριστικό γραφείο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του τουρισμού. Είμαστε ειδικοί στις εκδρομές προς το εξωτερικό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση